Hvordan slipper du af med kakerlakkerne?
Der findes over 3.500 forskellige kakerlakker i hele verden.
Af de arter der forekommer herhjemme i Danmark, er det den orientalske, amerikanske, brunstribede og den tyske kakerlak.
Hos fødevareproducenter, restauranter, bagere osv. er bekæmpelse af kakerlakker et must.
Kakerlakkerne ødelægger fødevare ved at spise af dem og ved at forurene med deres ekskrementer.
Kakerlakkens biologi
Af huskakerlakker er det typisk den tyske kakerlak man støder på herhjemme.
De har veludviklet dækvinger og bliver 10-12mm lange. Kroppen er gul/brun med to mørke striber på brystskjoldet.
Den er også udstyret med flyvevinger, men det er meget sjældent at de benytter sig af dem.
Kakerlakken er altædende. De er aktive om natten og gemmer sig i revner og sprækker om dagen. Man finder oftes kakerlakker i nærheden af ovne, køleskabsmotorer og varmerør, da de foretrækker en temperatur mellem 25-30 C. Det er ligeledes vigtigt for dem at have adgang til vand.
Er kakerlakker farlige?
Kakerlakker er små insekter, der ofte anses for ubudne gæster. Men hvor farlige er de egentlig? Her kan du se hvilke potentielle sundhedsrisici og skader, som kakerlakker kan medføre, samt måder at forebygge deres indtrængen.
Potentielle sundhedsrisici ved kakerlakindtrængen
Potentielle skader på fødevarer og ejendom
Forebyggelse af kakerlakindtrængen
Det vigtigste ved forebyggelse af kakerlakker, er at man gør vækst og livsbetingelserne så dårlige for dem som muligt. Det derfor vigtigt, at man får lukket af, de steder hvor de kan gemme sig
og steder hvor de kan kommer ind. Alt form for føde skal også opbevares i tætte beholdere.
Bekæmpelse af kakerlakker
Vi har hos Jydsk Skadedyrsbekæmpelse ApS de miljørigtige og effektive midler, der skal til for at bekæmpe et kakerlakangreb.
I de fleste tilfælde skal der laves en handlingsplan, da det kræves flere behandlinger.
Vi hjælper desuden med bekæmpelse af hvepse, rottebekæmpelse, bekæmpelse af borebiller, bekæmpelse af væggelus og meget mere.