Husbukken

Biologi:

Husbukken er en mørkegrå bille på 8-30mm. Den har lange følehårn og 2 sorte skinnende knopper på ryggen. Husbukken er det skadedyr der forvolder de støreste skader på bygningstømmer.

Æggene lægges i tømmeret i grupper på 10-20 æg. Efter 2 uger klækkes æggene og laverne spiser sig straks ind i træet hvor de lever på til 4-6 år. Enkelte bliver dog op til 10-12 år, alt afhængig af træets næringsværdi og temperatur.

Skade:

​Hver dag æder larven sin egen længde igennem træet. Da larverne kan blive op til 30mm. går der ikke længe før de har forvoldt store skader på tømmeret.

Det man skal være opmærksom på og som røber larvernes tilstædeværelse, er et fint lag boremel som de efterlader på tømmeret. Der vil også kunne ses små borehuller.

Har husbukkene gode levebetingelser kan de ødelægge tagkonstruktionen totalt på 10 år.

Husbukke er også dygtige flyvere, så de kan hurtigt sprede sig fra hus til hus. De søger dog kun ud på varme sommerdage.

Mennesker kan i mange tilfælde være skyld i at de spredes. F.eks. Ved at benytte brugt angrebet tømmer, papkasser, møbler og lignende.

Bekæmpelse:

Hos JSB besidder vi de miljørigtige rigtige produkter samt certifikater til at bekæmpe husbukke.

Vi rengører alt tømmeret, hvorefter vi sprøjtebehandler overfladen med et langtidsvirkende kontaktmiddel som dræber husbukkene samt larverne.

20 års garanti

Hos JSB tilbyder vi hele 20 års garanti på bekæmpelse af træskadedyr.

Ring i dag på 70 666 873 for en snak og et uforpligtende tilbud

Problem med husbukken?

Har du problemer med husbukken?

​- ring til os på tlf.: 

70 666 873

eller udfyld formularen og bliv ringet op hurtigst muligt.​​

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt