Jydsk Skadedyrsbekæmpelse ApS

Husmår på loftet?

Før i tiden holdte måren sig til i skovområder og stråtækthuse på landet.

Med tiden, er det blevet mere almindeligt at møde måren i parcelhuskvarterne samt i sommerhusene.

Tegn på husmår/biologi

​Hører man en kraftig bulderen fra loftet, er det med garanti en husmår. De kan også finde på at rive og rode i isoleringen. Hvis det er gnave lyde og puslen man hører, er der tale om en rotte eller mus. Man kan også kende måren på deres ekskrementer som er 8-10 cm. Lange og 1-2 cm. tykke.

Forebyggelse

​Husmåren færdes normalt ikke nede i husets rum eller under gulvet. Den findes typisk imellem loft og tag. Der skal ikke meget til før en husmår kan komme ind på loftet. En tagsten som sidder skævt, eller manglende trådgitter i en ventilationskanal kan være nok.

Hvis man har besøg af en husmår, og gerne vil slippe af med den, skal taget grundigt undersøges, samt rygninge og kviste, for små huller.

Alle hullerne skal lukkes til, dog skal man sørge for at husmåren ikke befinder sig i huset når dette gøres, da den skal lukkes ude og ikke inde. Da de jager når mørket falder på, vil det være et godt tidspunkt.

De kan benytte et nedløbsrør eller et træ, som står op af huset, til at søge ind via taget.

Som tommelfingerregel siger man at der hvor man kan få et stort hønseæg ind, kan husmåren også komme ind. Man skal dog ikke drage til forhastede konklusioner og straks fælde sit træ oppe af huset. En trakt af kyllingenet omkring stammen eller nedløbsrøret, vil være tilstrækkeligt til at blokere vejen for måren.

Bekæmpelse af husmår

​Der er mange måder man kan forsøge at bekæmpe en husmår på og da de reagere forskelligt, er der ingen bestemt opskrift.

Man kan forsøge med lys, støj og lugte. Virkningen er bedst hvis man kombinere de forskellige metoder. Da musmåren har en veludviklet lugtesans, vil stærke stoffer som naftalin eller paradiklorbenzol i skåle rundt på loftet kunne fordrive den. Et kortvarigt besøg af en hund på loftet kan også skræmme husmåren væk.

Hos Jydsk Skadedyrsbekæmpelse ApS kan vi lave en mårsikring af dit hus, samt sætte fælder ud for at indfange måren.

Regulering af husmår

Når husmåren volder skade, må den ifølge Miljø- og Energiministeriets bekendtgørelse om vildtskader enten skydes eller fanges i fælder året rundt følgende steder af personer over 18år:

  • I begyggelse. Skydevåben og fælde må anvendes.
  • ​I en afstand af indtil 25 m. Fra bebyggelse. Skydevåben og fælde må anvendes.
  • ​I indtegnede haver samt på pelsdyrfarme. Skydevåben og fælde må anvendes.
  • ​I forsvarlige indhegninger med fjerkræ, herunder indhegninger med fasaner, agerhøns eller andefugle. Kun skydevåben må anvendes.
  • ​I en afstand af indtil 25 m. Fra de indhegninger, der er nævnt under 4. Kun fælde må anvendes. Bruger man skydevåben, skal man have gyldigt jagttegn.

Hos Jydsk Skadedyrsbekæmpelse ApS hjælper vi desuden med bekæmpelse af hvepse, rottebekæmpelse, bekæmpelse af borebiller, bekæmpelse af væggelus og meget mere.

Kontakt os i dag og hør mere.

Problem med husmår?

​​Ring straks til os på tlf.:

70 666 873

eller udfyld formularen og bliv ringet op hurtigst muligt.​

 
 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

​Jydsk Skadedyrsbekæmpelse ApS

Rønnealle 3B

8670 Låsby

Tlf-nr.: 70 666 873

Email: kontakt@j-sb.dk

CVR-nr. 41335246

​Insektbekæmpelse

Møl

Hvepse og Gedehamse

Murbier

​Humlebier

Myrer

Andre dyr

Rotter

Husmår

Muldvarper

Sitemap​